1. HOME
  2. Blog
  3. IT Вакансії
  4. Про Front-end За 12 Хвилин: Обовязки Розробника, Зарплата Та Must-have Технології

BLOG

Blog

IT Вакансії

Про Front-end За 12 Хвилин: Обовязки Розробника, Зарплата Та Must-have Технології

Наприклад, купуєте каву та чекаєте поки бариста записує у свій блокнот, що продала два латте? Створіть на коліні апку, в якій зі списку доступних напоїв формуватиметься замовлення та облік за різними типами витратних матеріалів (кава певного сорту, молоко, стаканчик певного розміру тощо). Збережіть дані в зручну базу в хмарі, типу Firebase. Спочатку це повинен бути чистісінький JavaScript. І лише після того, як досягнете стабільної роботи застосунку, можна створити копію проєкту та планувати його апгрейд, використовуючи React, Vue тощо. Отже, фронтенд-розробник це універсал, який не просто верстає сторінки і забезпечує взаємодію з користувачем.

Є Mozilla Developer Network, де публікують специфікації з JavaScript у доступній формі.

Junior Front-end Developer – Eight Кроків До Мети

А на мій погляд, вона має і технічне мислення, і необхідні навички, а заважають їй саме внутрішні упередження. Іноді бувають ситуації, коли при першій зустрічі мене сприймають як милу маленьку дівчинку, яку можна «нагнути». Навіть коли я сама проводила співбесіди і до мене приходив двометровий бородатий дядько, він чомусь відразу думав, що за замовчуванням сильніший і розумніший за мене. Щоправда, тільки до моменту, коли я відкривала рота — тоді у нього різко змінювалося враження, і було видно, що його це лякає. Головна складність роботи в чоловічому колективі полягає в тому, що тебе постійно запитують, як це — працювати в чоловічому колективі. Звісно, будьте готові до сидячої роботи, до відмов, до того, що доведеться постійно вчитися, розвиватися в цій сфері.

Frontend-розробник та його кар'єра

Якщо ще 5 років тому новачки, що закінчили базовий курс Front-end і знають CSS і HTML, могли знайти собі роботу, то зараз цього недостатньо. Дуже жорстка конкуренція, тому людина має приходити як уже сформований фахівець. Далі TypeScript, фреймворки React, Vue та інші для побудови застосунків; фреймворки Mocha, Jest для тестування застосунків тощо. Frontend-розробник, крім верстки, також відповідає за інтерактивність сайту, використовуючи JavaScript та інші технології, і може працювати над складнішою логікою на стороні клієнта.

Must-have Скіли Та Знання Frontend Developer

В процесі роботи вивчається HTML + CSS, далі здобуваються знання JavaScript, бібліотек і фреймворків. Потім вивчаються основні поняття побудови серверної частини, паралельно додаючи інструменти, відповідно до обраної спеціалізації. Додатково напрацьовуються навички роботи з графічними редакторами і розумінням принципів UI / UX дизайну і, звичайно ж, софт-скіли . Не варто лякатися усього переліку навичок і знань фронтендщика, адже не обов’язково на проекті будуть використовуватися вони всі, на різних проектах використовуються різні комбінації технологій.

  • Обробка зображень, лінтинг (пошук і виправлення синтаксичних помилок у коді), запуск тестів та інших скриптів — усе це робить життя ледачого Front-End розробника легшим.
  • Завдяки цьому фронтенд-розробники часто починають реалізовувати програми за допомогою таких фреймворків як React Native.
  • Програма складена за принципом збільшення складності.
  • Фронтенд-розробник розуміє роботу препроцесорів GULP, LESS, SASS, GRUNT, працює з SVG-об’єктами, DOM, API, AJAX і CORS і так далі.
  • Значна частина тих, хто хоче працювати у сфері інформаційних технологій, обирає для діяльності фронтенд-розробку.
  • Фронтенд-девелопер розробляє частину, з якою взаємодіє користувач.

Він вміє працювати з системою контролю версій,  обов’язково знає один або кілька фреймворків і знайомий з основами тестування. Хороші комунікативні навички дозволяють йому  працювати в команді й створювати продукт, який відповідає очікуванням замовника. Не потрібно також забувати про те, що це переважно менеджерська позиція, тобто про роботу з кодом тут взагалі можна забути. На цьому рівні вам доведеться займатися прийняттям рішень про те, в який бік технічно рухається продукт, ніж думати про якісь дрібні технічні деталі.

Про Перші Кроки В It Для Початківців

Хоча диплом у галузі інформаційних технологій або комп’ютерних наук може бути корисним під час пошуку роботи, більшу роль відіграють навички та практичний досвід. Стеб в тому, що JavaScript машина оперує тільки float-ами. Це від початку скріптова мова і інтерпретатор із порізаним функціоналом і мінімізацією undefined behaviour, щоб скріпт міг виконуватись на будь якому пристрої клієнта. Коли це робилось в 90 https://wizardsdev.com/ була велика вірогідність, що у клієнта чахлі обчислювані потужності, який небуть Palm наладоник наприклад чи старенький і286.

Front-end розробник — це трудоголік, який помічає всі деталі, відточує всі стани застосунку, з одного боку, а з іншого — ледар, який прагне автоматизувати процеси. Але найчастіше ті, хто працюють у сфері довго, вміють швидко обирати інструменти й ухвалювати рішення виходячи з поточного завдання. Розробник, який володіє JavaScript, може реалізувати як Front-end, так і Back-end. Мій шлях до Front-end був тернистим, я за фахом економічний кібернетик.

Наприклад, вийшла нова версія Next JS і ви вирішуєте спробувати серверні компоненти. Все переписуєте, додаєте серверні компоненти та опісля розповідаєте всім із команди, який ви крутий і сучасний. Але не варто ставати розробником, тільки щоб заробляти багато грошей — це ні до чого доброго не призведе.

Кар’єра Та Заробітна Плата Фронтенд-розробника

Розробнику необхідно забезпечити відповідність коду вимогам дизайну, бізнес-логіки тощо. Водночас у коді має бути абстрактна складова, що дає змогу бути гнучким у виборі того чи іншого інструменту розроблення, масштабуватися й адаптуватися під зміни в проєкті. IT-індустрія дуже різноманітна, і якщо ви тільки починаєте розбиратися в тонкощах професій, то буде корисно знати, що Front-end — це те, з чим користувач взаємодіє на сайті. Спеціальність Front-end розробника викликає величезний інтерес у фахівців-початківців.

Frontend-розробник та його кар'єра

Загалом, веб-розробка – це захопливий шлях, який відкриває двері до різноманіття кар’єрних можливостей і дає змогу створювати функціональні та красиві веб-додатки. Якщо ви готові вкласти зусилля і час у навчання, то становлення веб-розробником може стати початком цікавого й успішного професійного шляху. Крім того, сьогодні є безліч можливостей для вивчення веб-розробки Middle Frontend Розробник вакансії самостійно. Безліч безкоштовних відеоуроків, лекцій та інших матеріалів доступні онлайн. Однак, варто мати на увазі, що роботодавці зазвичай вважають за краще бачити у кандидатів документ, що підтверджує їхню професійну освіту і підготовку. Навчання самостійно може обмежити вас у доступі до високооплачуваних проєктів і призвести до відсутності перспективи розвитку.

Хто Такий Верстальник І Frontend Розробник

Вони більше про роботу з кодом, про управління технічним станом проєкту і архітектурою. В індустрії немає чітких і зрозумілих вимірників для рівня Senior, і в кожній компанії розробників можуть оцінювати по-різному. Наприклад, різного роду асесмент, завдання, інтерв’ю та інші методи, які дозволяють роботодавцю об’єктивно оцінити співробітника. Фронтенд і бекенд — це як сцена та залаштунки сайту чи вебдодатку.

Frontend-розробник та його кар'єра

Це підхід до верстки, за якого прагнуть максимально точно відтворити дизайн-макет, враховуючи кожен піксель. Знання HTML, CSS, припроцесорів (наприклад, SASS або LESS), основ роботи з графікою і розуміння принципів адаптивної та респонсив верстки. Пам’ятайте, навчання – це процес, що вимагає часу і сталості. Заповніть, якщо ви не проти, щоб ми могли зв’язатись у випадку потреби. Скористуйтеся формою входу або введіть інший. Ракета могла бути розроблена в 60-ті, скажімо БМ-21 Град, а софт для офіцерского планшету якиї ії наводить склепаний на якомусь Ract Native.

Англійська — всесвітньо визнана універсальна мова у сфері розробки ПЗ. Вчити її потрібно до JavaScript та інших мов програмування. Всі оператори, методи та функції в JavaScript — зрозумілі слова англійської мови; за їхньою назвою розумієш, для чого вони й в яких випадках використовуються. Відкрию неймовірний секрет — не варто вибудовувати складні асоціації між назвою методу і результатом дії цього методу, достатньо просто перекласти його рідною мовою.

Фронтендер завжди може знайти проект, виходячи з наявних вмінь, але головною особливістю фронтенд-розробки і програмування в цілому є якраз постійне навчання, і поповнення багажу знань і скіллів. Оскільки багато матеріалів подається англійською мовою, ми радимо тобі за необхідності покращити її рівень. Для цього можеш переглянути статтю у нашому блозі. Ми розглянули в статті, хто такий веб розробник, і наскільки захоплива та перспективна галузь – веб-розробка, і які можливості вона пропонує. Найчастіше фронтендер починає свій професійний шлях з посади верстальщика або тестувальника.

», «Як так — ти дівчинка, а робиш щось технічне?! І тобі, як папузі, доводиться пояснювати одне й те саме. Це коли ти сидиш і з кимось розмовляєш про завдання, над яким зараз працюєш. Для цього айтішникові потрібен або інший айтішник, або якась іграшка. У мене, наприклад, є качечка 🙂 Бо свої висновки обов’язково потрібно проговорювати з кимось уголос.

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

Related posts